woensdag 26 september 2012

Een boke choco

Wij lusten dat wel, een boke met choco. Jullie ook?
 
Persoonlijk ben ik fan van de donkere choco van Côte d'or, maar mijn mannen houden van de klassieker onder de choco's: Nutella.
Met een mama die wekelijks tot over (en achter) haar oren in de chocolade zit, moest het er eens van komen. Zondagochtend bij het ontbijt zei de oudste zoon: 'mama, kan jij ook choco maken?'. Wel, goede vraag en een pracht van een reden om te experimenteren.
En voila, ziehier het resultaat (in een confituurpotteke):

 


Naar de winkel:
  • 50 gr donkere chocolade
  • 50 gr melkchocolade
  • 100gr room (40% vet)
  • 100gr glucose (of 100gr honig)
  • 50 gr goei boter
  • 1 vanillestokje
  • 20 gr neutrale olie (bv arachide olie)
In de keuken:

  • Doe met de vanille wat je hier ook deed.
  • Breng de room met de vanille aan de kook.
  • Haal de room van het vuur en vis het vanillestokje uit de room.
  • Voeg de glucose (of de honig) toe en roer tot die opgelost is.
  • Giet de room op de chocoladecallets.
  • Roer tot de chocolade helemaal gesmolten is en laat een beetje afkoelen.
  • Snij de boter in blokjes en voeg ze aan de chocoladepasta toe.
  • Roer tot de boter helemaal gesmolten is en een mooie, homogene massa ontstaat.
  • Als de boter niet voldoende oplost, mag je het geheel lichtjes bijwarmen in de microgolf.
  • Meng nu ook de olie onder de pasta. Deze zorgt ervoor dat je de pasta makkelijker kan smeren.
Bewaar de choco in de koelkast in een goed afgesloten potje.

2 opmerkingen:

  1. Ik zal die onthouden! Ik heb al langer zin om 's mijn eigen chocopasta te maken. Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Alhoewel het hier thuis ook allemaal Nutella-eters zijn, ben ik heel blij dat het een receptje is voor choco zonder nootjes. Ik gruwel namelijk van alles wat praline- of nootjessmaak heeft, terwijl ik merkwaardig genoeg wel graag losse nootjes, die nergens in gemengd zijn, eet. Dus dikke merci voor je receptje, dat probeer ik binnenkort eens uit, om dan heel zuinig ervan te genieten. (Tja, ik moet wel zuinig-aan ermee omgaan want ik wil het resultaat van een vol jaar dieëten echt niet teniet doen hé).

    BeantwoordenVerwijderen